Onder de paraplu: Michiel Heslinga

Onder de paraplu dit keer Michiel Heslinga, als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van Sport4Hope.

Op welke manier is jouw vrouw Wijnanda door kanker geraakt?
In 2013 is bij Wijnanda borstkanker geconstateerd. Na zware behandelingen gaat het nu goed. Maar de gevolgen (zoals energiebeperking) zijn er nog steeds. In die tijd kwamen er ook herinneringen en angsten naar boven aan mijn moeder, die op 54-jarige leeftijd aan kanker overleden is.

Hoe zijn jullie met de stichting Als kanker je raakt in aanraking gekomen?
Wijnanda heeft op internet gezocht naar lotgenoten om over zingeving in tijden van kanker te praten. Zodoende kwam ze bij de stichting Als kanker je raakt uit. Ze is toen naar regionale bijeenkomsten geweest. Op dit moment draagt ze als coach ook zelf bij aan activiteiten van de stichting.

Wat heeft de stichting voor jullie betekend? Hoe heeft het jullie geholpen?
Ik ben zelf twee keer op een landelijke dag geweest. Het was indrukwekkend om te horen en te zien hoe anderen met deze ziekte omgaan

Het thema van deze nieuwsbrief is ‘Medereiziger, een naaste van iemand met kanker.’ Kun je daar iets over vertellen in je eigen leven?
Als een naaste kanker krijgt, geeft dat ook voor hen die om de patiënt heen staan de nodige spanningen en vragen. Dit geldt helemaal als het om je partner gaat.

Wat is jouw rol bij de stichting?
Medeorganisator van Sport4Hope. Daarnaast heb ik een aantal malen in onze kerkelijke gemeente een sponsorloop voor de stichting georganiseerd. Mooi om te zien was dat een aantal aanwezigen zomaar hun ervaring met deze vreselijke ziekte deelden tijdens de loop.

Waarom zou je mensen aanraden om contact op te nemen met de stichting? Om je aan te sluiten bij Als kanker je raakt?
Het is goed om anderen te ontmoeten en te spreken die ook geraakt zijn door kanker. Voor iedereen is het anders. Maar daarmee kun je toch tot hulp zijn voor anderen. Belangrijk is dat erover gesproken wordt. Toen mijn moeder ziek was en overleed (midden jaren 80) werd er eigenlijk totaal niet over de ziekte gesproken. Terugkijkend is dat toch wel triest. En onnodig.

Wil je iets vertellen over ‘Sport4Hope’ op 18 september a.s.?
De sponsoractie van Sport4Hope is ondertussen wel een traditie. Helaas kon het vorig jaar vanwege corona niet doorgaan. Laten we hopen dat het dit jaar wel gaat lukken.

De opzet is hetzelfde: 3 verschillende fietsafstanden (50, 100 en 150 km.). Ze starten allemaal in het prachtige Almere en gaan alle drie via verschillende routes om de randmeren heen. En we komen langs diverse oude havenstadjes (Spakenburg, Huizen, Harderwijk, Elburg).

Nieuw is dat er ook een wandeling van ca. 5 km. zal worden georganiseerd in het Kromslootpark, een mooi natuurgebied in Almere.

Kijk hier voor meer informatie over Sport4Hope.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *