Wat is in moeilijke tijden de betekenis van Kerst?

Hoe kunnen we iets aan het kerstverhaal hebben als ons leven zo veranderd is door rouw en gemis? Hulpverlener Lies Nijman deelt een paar bijzondere inzichten die ons kunnen helpen om betekenis en steun te vinden, middenin ons verdriet.

Betekenis vinden

Aan het einde van het jaar, als de kerstdagen voor de deur staan, worstelen veel mensen met de tegenstelling tussen licht en donker, zwaarmoedigheid en hoop, gemis en verlangen. Als er rouw en verdriet is in ons leven, dan kost het moeite om te geloven dat het kerstlicht wint van de duisternis.

Wat is in moeilijke omstandigheden de betekenis van Kerst? Hoe kunnen we iets aan het kerstverhaal hebben als ons leven zo veranderd is door rouw en gemis? Hoe kunnen we iets met de komst van Jezus toen, als we kijken naar ons gemis nu, of naar de ellende nu in de wereld? Is het mogelijk om in deze donkere dagen – met ons verdriet en gemis – een diepere betekenis te vinden waar we steun aan kunnen hebben?

Lees verder op Ik mis je

Lies Nijman (1955) is contextueel hulpverlener en relatietherapeut. Haar man Jan overleed toen zij 53 jaar was. Zij kregen 3 kinderen. In korte tijd verloor Lies meerdere dierbaren. Zij heeft zich daardoor steeds verdiept in alles rondom het omgaan met rouw en verdriet. Lies schreef het boek Kwetsbaar vertrouwen. Zij begeleidt mensen met diverse hulpvragen vanuit haar praktijk Langszij.

 

 

1 antwoord
 1. Christa
  Christa zegt:

  Mooie kerstboodschap Lies, dankjewel. Zo is het maar net: Stil maar wacht maar alles wordt nieuw! Als je maar blijft hopen en geloven.
  Goede kerst.
  Christa

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *