Valentijnsdag Anders- Ik wil altijd bij je blijven


Wat houd ik van gedichten van Marinus van den Berg. Op zoveel cruciale momenten in het jaar is er een gedicht met woorden die mij raken, die mij troosten.

Laatst nog de Ongekende winter en vandaag dan Liefde- Valentijnsdag anders.

“Ik heb niets met Valentijnsdag” hoor ik mensen om mij heen zeggen. Commercieel gedoe noemt men het.

Laat uitgerekend ik nu heel veel met Valentijnsdag hebben. De 18 kaarten die ik de afgelopen jaren van mijn lief kreeg, die heel trouw, heel liefdevol, ieder jaar op mijn kussen werden gelegd heb ik voor deze gelegenheid opgezocht.

De eerste uit 2001, opgestuurd naar Ethiopië, waar ik op stage was.

Door de jaren heen heel verschillende kaarten, en verschillende woorden om de liefde te uiten, maar altijd met de boodschap hoe gelukkig mijn lief met mij was en hoe verliefd hij nog was.

De laatste was in 2018; geschreven in het ziekenhuis. Op 2 februari kreeg hij de diagnose: kanker met uitzaaiingen niet te genezen… en op 14 februari lag hij in het ziekenhuis, op een palliatief bed zoals ze dat noemden vanwege vreselijke pijn.

Maar hij schreef, trouw als hij was: Zo verliefd; wil altijd bij je blijven……

Dat was de laatste valentijnskaart. Het hartje wat ik in 2019 via WhatsApp stuurde, tegen beter weten in, bleef voor altijd op 1 grijs vinkje staan.

Ook nu, op Valentijnsdag 2021, is er de pijnlijke en harde realiteit van nooit meer, nooit meer een valentijnskaart van hem, nooit meer genieten van elkaars lichaam, nooit meer die lieve woorden…

Voor altijd blijf jij bij mij, jouw liefde neem ik mee, in mijn hart

Ik sluit af met Liefde- Valentijnsdag anders van Marinus van den Berg:

Liefde

die meer doet dan gevraagd
liefde
die blijft als het moeilijk is
liefde
die kijkt naar het hart
liefde
die zuivere intenties heeft
liefde
die nieuwe kansen geeft
liefde
die God bemint
liefde
die geen tijd kent
liefde
die doet wat men zegt.

 

2 antwoorden
 1. Christa van Werkum
  Christa van Werkum zegt:

  lieve Pauline, wat een mooie blog heb je geschreven en met een prachtig gedicht! Over liefde die door gaat, ook na de dood. Je man blijft voor altijd in jouw hart en andersom. Wat een groot goed is dat! Want liefde kent geen tijd en geen grenzen.

  Beantwoorden
 2. Lenneke de Mooij
  Lenneke de Mooij zegt:

  Wat een mooi, ontroerende blog Pauline. Dat grijze vinkje bij het laattse appje. In die ene zin druk je zoveel uit. Voor jou zal Valentijsdag altijd een speciale dag blijven. Voor eeuwig: “ik hou van jou”.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *