Boekentip: ‘Bidden in de nacht – Voor wie werken, waken en wenen’

Auteur: Tish Warren

Een prachtig en indringend boek over kwetsbaarheid, lijden. Dit boek heb ik als basis gebruikt voor de bijeenkomst ‘Rouw en geloof’. Als je in een situatie van verwarring bent en je moeilijk woorden kunt vinden om te bidden, kun je te rade gaan bij de completen, liturgische gebeden van de kerk.
Ik wilde bidden, ik had het nodig. Ik wilde ondanks alles waar ik mee worstelde in contact komen met God en ik zocht een manier waarop ik dat kon doen die niet voorbijging aan alle gebrokenheid in deze wereld.’

Werken, waken en wenen zijn drie houdingen die we kunnen aannemen wanneer we te maken krijgen met rouw en verlies. Deze drie dingen lopen door elkaar heen.
In dit boek worden de grote vragen gesteld over hoe pijn en lijden in de wereld verenigbaar is met een goede en almachtige God, maar er wordt geen makkelijk antwoord gegeven. De liefde van God heeft uiteindelijk het laatste woord. Samen verdragen we een mysterie; we wonen in het reeds en het nog niet. Maar we verdragen niet alleen een mysterie; we verkondigen ook een mysterie: Christus is gestorven, Christus is verrezen en Christus zal terugkomen.

Pauline Aalbers

Paperback | 208 blz. €19,95
Wijnen, Uitgeverij Van ISBN: 9789051946017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *