Welkom op de landelijke ontmoetingsdag ‘Geraakt door verlies’

Op 27 oktober 2018 is de Landelijke Ontmoetingsdag ‘Geraakt door verlies’. Deze dag is voor iedereen die een dierbare heeft verloren aan kanker of aan een andere ziekte. Ook naasten zijn van harte welkom.

Het thema is: “Geraakt door verlies” met als subthema “de onvoorspelbaarheid van rouw”

Wanneer iemand van wie je houdt, is overleden, is dit één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Er is rouw in je hart, de wereld om je heen lijkt stil te staan. Niets is meer zoals het was. Gevoelens van verdriet, boosheid, lusteloosheid, eenzaamheid, schuld of wanhoop kunnen je overvallen. Ook lichamelijke klachten kunnen optreden. Deze gevoelens en klachten kunnen verwarrend en vermoeiend voor je zijn. Maar weet dat dit soort reacties horen bij dat ene woord: Rouw.

Als kanker je raakt organiseert daarom op 27 oktober 2018 een Landelijke Ontmoetingsdag.

Deze dag is voor iedereen die een weg zoekt in het leven met het verlies, maar ook in het leven dat weer verder gaat. Verdriet om het verlies van een dierbare zal ieder op eigen wijze ervaren en uiten. Er bestaat geen tijdslimiet voor. Van belang is dat je jezelf de ruimte en tijd gunt om verdriet te hebben en een nieuw evenwicht te vinden.

Programma
10.00 uur  Ontvangst met koffie/thee
10.30 uur  Aanvang programma met o.a. korte overdenking ds. Arie v.d. Veer, gastspreker ds. Pieter Both en muzikale begeleiding o.l.v. Trudi Bos
12.45 uur  Heerlijke lunch aansluitend gelegenheid voor ontmoeting, individueel gesprek, gebed en/of een wandeling
14.00 uur  Gezamenlijke afsluiting

Onze gastspreker is ds. Pieter Both. Pieter is predikant en leraar op een middelbare school. Hij was 32 jaar toen plotseling zijn vrouw overleed en hij overbleef met drie kleine kinderen. Naar aanleiding van deze gebeurtenis heeft hij o.a. het boek ‘Dag zeggen, dolen in rouw’ geschreven.

De dag wordt geleid door Annette Westerhuis.

Er is verspreid over de dag ruimte en gelegenheid om verder over het thema na te denken of door te praten. Misschien alleen of misschien juist met anderen. Gesprek, gebed en nazorg zal worden verzorgd Anneke van Etten. Alle begeleiders van deze dag zijn zelf geraakt door verlies.

Locatie
Het Brandpunt, Postweg 18, 3941 KA Doorn.

Kosten?
Wij bieden je deze dag gratis aan, maar maken zelf wel kosten. Het hoeft natuurlijk niet, maar het zou mooi zijn als je een vrijwillige bijdrage wilt geven. Je helpt ons daar enorm mee. Je eventuele bijdrage is welkom op banknummer: NL55RABO0160462576 t.n.v. de stichting Als kanker je raakt onder vermelding van ontmoetingsdag en datum.

Meer informatie en/of aanmelden

Op onze site www.alskankerjeraakt.nl kun je je aanmelden. Iedereen is welkom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *