Boekentip: Doorleven

Omgaan met verlies en rouw door Judith Stoker

‘Rouwen is hard werken, rouwen is topsport. Ik vergelijk het graag met roeien met 2 riemen. De ene riem is verliesgericht, stilstaan bij de pijn van het verlies…..de andere riem is herstelgericht, de draad van het leven weer oppakken…’ (citaat uit het boek).

Dit waardevolle en praktische boek geeft een inkijk in de werkelijkheid van rouw (verlies van gezondheid, een geliefde) en is echt een aanrader om te lezen. Een verlies heeft impact op je psychische en lichamelijke gezondheid, maar ook op je geloofsleven. Wat is rouw, hoe sta je erbij stil zonder je daar schuldig over te voelen, hoe troost je en hoe ontvang je troost? Een verlies gaat niet over en in het boek wordt beschreven dat je een manier moet vinden om verder te gaan: dóórleven. Dat kan als je een verlies ook kunt doorléven.

Op de cover staat een afbeelding met goudlijm. Dit wordt Kintsukoroi genoemd, een Japanse kunstvorm waarbij iets dat gebroken is niet wordt weggegooid, maar wordt gerepareerd met goudlijm: de breuken blijven zichtbaar, maar het geheel is weer bruikbaar en vaak nog mooier dan eerst.
Judith gunt iedereen die door rouw en verlies te maken krijgt met een gebroken hart, voldoende goudlijm, die liefdevol door God en anderen mag worden aangebracht.

Het boek is geschikt voor iedereen die zelf of in zijn of haar omgeving met verlies te maken heeft,
maar zeker ook voor professionals.

Bij elk hoofdstuk staan verdiepingsvragen voor persoonlijk gebruik of om in groepsverband te bespreken.

Doorleven, Judith Stoker, Triple boeken, 250 blz, €19,95 Te bestellen via www.judithstoker.nl of te koop in de boekhandel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *