De winnaar van de Facebookactie vertelt…

Mirjam Wiersma-Slik won de 2 kaarten van onze Facebookactie rond kerst en bezocht op 15 december het kerstconcert van ‘Deo Cantemus’ in de Doelen. Ze vertelt zelf hoe zij de avond heeft ervaren:

“Een groot en machtig wonder”

Op 10 december las ik op Facebook de oproep van de stichting ‘Als kanker je raakt’:

“Wij mogen 2 kaarten weggeven voor het jaarlijkse kerstconcert van ‘Deo Cantemus’ op 20 december in de grote zaal van De Doelen in Rotterdam. Deo Cantemus is als 1e koor in Nederland ambassadeur geworden van “als kanker je raakt” en dat vieren we feestelijk!”

Ik werd in meerdere opzichten getriggerd, omdat ik jaren geleden ( rond 1998) meerdere keren het Doelen concert heb bezocht en dit altijd indrukwekkend vond. Mijn wens was ooit nog eens een keer te gaan. Daarnaast draag ik de stichting een warm hart toe, ik ben zelf geraakt door kanker met het verlies van een partner. Prachtig dat ‘Deo Cantemus’ het 1e koor is in Nederland wat ambassadeur is voor de stichting, zo kun je elkaar helpen vanuit Christelijk oogpunt.

Om 2 kaarten te kunnen winnen maakte ik de volgende zin af.

Kerst is voor mij… een bijzondere herinnering geworden. 4 jaar geleden overleed mijn grote liefde Piet aan de gevolgen van lymfeklierkanker op 1e kerstdag om 10.00 uur. Hij wilde graag de geboortedag van Jezus vieren in de hemel Hij is gehaald op deze speciale dag met Engelenkoren.

Op 15 december werd via Facebook de winnende zin bekend gemaakt en wat schetste mijn verbazing ik won de kaartjes! Het was een bijzonder geschenk op een bijzonder moment. Ik was die middag net uit het ziekenhuis ontslagen en ontving s ’avonds dit bericht ik ervoer het als een Gods geschenk.

Donderdag 20 december heb ik samen met een lieve vriendin Bouwina de Haan genoten van een prachtig concert. Er was een zeer gevarieerd programma neergezet met ‘Deo Cantemus’ als hoofdkoor en als gastkoor was uitgenodigd ‘de Golden Circle Ensemble’. Dit ensemble bestaat uit jonge mensen die op weg zijn naar het concertpodium. Alle zangers van het ensemble studeren aan het conservatorium of zijn daar kort geleden afgestudeerd. Het thema van deze avond was “Een groot en machtig wonder”, met afwisselend ‘Deo Cantemus’ en het Golden Circle ensemble werden we meegenomen in het eeuwenoude kerstverhaal. Ieder jaar weer gedenken wij de geboorte van Jezus, de Zoon van God. Ere zij God in de hoge, Vrede op aarde in de mensen een welbehagen Amen!

En terwijl de 30 liederen werden gezongen en wij mochten luisteren en meezingen gingen mijn gedachten op en neer naar mijn lieve man die hier niet meer is, maar van dit concert zou hebben genoten. Wij luisterden en keken samen altijd naar Nederland zingt (ons favoriete programma) en op 1e kerstdag 2014 stond de tv voor ons aan en is hij gehaald met Engelenkoren. Daar moest ik aan denken tijdens deze avond. Maar ik moest ook denken aan de samenwerking tussen ‘Deo Cantemus’ en stichting Als kanker je raakt. Wat een chaos kan het zijn in je leven als je geconfronteerd wordt met kanker, maar wat een zegen is het om een avond uit te mogen en naar een concert te gaan waar gebeden wordt met zovele mensen bij elkaar uit zoveel richtingen. Dat geeft zingeving-ondersteuning-Troost en moed om door te gaan.

Ik wens dat de stichting nog vele harten van mensen mag raken en bereiken om een schuilplaats te kunnen bieden of een schuilplaats te kunnen zijn.

Nogmaals hartelijk dank voor deze bijzondere avond!

Hartelijke groet

Mirjam Wiersma-Slik

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *