Vooruitblik op 2021

Beste lezer,

Wij gaan het nieuwe jaar in zoals we het vorige jaar hebben afgesloten met nog volop beperkende maatregelen, maar met dezelfde God die met ons meegaat en die ons licht genoeg geeft voor de volgende stap.

Henri Nouwen schrijft zo treffend: ‘Vaak zouden we in de toekomst willen kijken om erachter te komen hoe het er volgend jaar, of over vijf of tien jaar, voor ons bij staat. Op vragen over de toekomst is geen antwoord mogelijk. Meestal schijnt er net genoeg licht om de volgende stap te kunnen zetten: het volgende uur of de volgende dag’.

Zo willen wij als stichting ook bezig zijn. Een stukje meelopen, een luisterend oor bieden. Wij kunnen de schaduw van ziekte en rouw niet verdrijven.

Voor het eerst hebben wij het afgelopen jaar aandacht besteed aan Wereldlichtjesdag. We hebben op deze dag tijdens een videostreamconcert namen genoemd van overleden kinderen en kaarsen aangestoken. Indrukwekkend! Je kunt deze uitzending nog terugkijken op het YouTube kanaal van Als kanker je raakt.

Het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat we fysiek ontmoetingsdagen kunnen organiseren. De landelijke ontmoetingsdagen hebben we allemaal verplaatst naar het najaar.

We beseffen dat er niets gaat boven een fysieke ontmoeting en dat het lastig is om persoonlijke onderwerpen online te bespreken. Toch gaan we online ontmoetingsdagen Rouw in mijn hart en Zin in leven?! organiseren. We zullen dit doen met maximaal 10 deelnemers (inclusief leiding). Bij Young is er online een goede ontmoeting geweest in november.

Op 4 februari is er de landelijke Wereldkankerdag. In het kader hiervan én vanwege het 10-jarig jubileum van de stichting organiseren we een streaming Jubileumconcert. Dominee Arie van de Veer, één van de initiatiefnemers van de stichting, zal hier ook spreken. Van harte aanbevolen om mee te kijken en luisteren op 4 februari om 20.00 uur of op een later moment via het YouTube kanaal van Als kanker je raakt.

Ook zal in de week van 1 tot 5 februari elke dag een verhaal gepubliceerd worden van mensen vanuit de verschillende doelgroepen. Houd de website en sociale media in de gaten om deze persoonlijke verhalen te lezen.

Hartelijke groet,

Pauline Aalbers, coördinator stichting Als kanker je raakt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *