Terugblik tweede Levend Water Loop

levendwaterloopVorig jaar zaten twee hardloopvrienden, Michiel Heslinga en Rob Koelewijn, bij elkaar. Het idee ontstond om een kleine hardloopwedstrijd te organiseren met de leden van de Levend Water gemeente uit Almere. Omdat Wijnanda, de vrouw van Michiel, door haar ziekte met de stichting Als kanker je raakt in aanraking was gekomen, opperde zij het plan om de opbrengst aan dit goede doel te schenken.

Ook dit jaar is er op 19 september gelopen voor dit goede doel! Hoewel we dit keer geprobeerd hebben ook deelnemers te werven bij andere kerkelijke gemeenten, waren er helaas toch wat minder deelnemers dan vorig jaar. Maar de sfeer was weer geweldig! Het weer was al wat herfstig, maar het bleef gelukkig grotendeels droog. Goed hardloopweer! In het Pampushout, bij Almere, was de route uitgezet. Ongeveer 40 enthousiaste lopers waren aanwezig, waaronder veel kinderen die 1 km gingen hardlopen. Ook was er een groep 5 km-lopers en een paar die gingen voor de 10 km. Het was erg leuk om te zien hoe opgewonden de kinderen van start gingen en verbazingwekkend hoe hard ze konden lopen.

De lopers werden enthousiast aangemoedigd en dat helpt echt! Ook bij ziekte is bemoedigen zo belangrijk. Ziek zijn, kanker hebben, is een zwaar proces. Vooral als je niet weet wanneer de eindstreep er zal zijn en je maar weer door moet met behandelingen. En ook de periode na de behandelingen, het herstel, is niet zo makkelijk. Alleen red je het niet.

Aanmoedigen/bemoedigen kan op verschillende manieren: gewoon er zijn, luisteren (want soms zijn er geen woorden te vinden), een kaart, een bos bloemen, gebeden, praktische hulp enz. Juist ook als het lang duurt, is het belangrijk om naast de ander te blijven staan. Laat Gods liefde en kracht door je heen werken!

De stichting Als Kanker je raakt wil voor een ieder die door kanker geraakt wordt, zelf of in zijn of haar omgeving, steun bieden in het verwarrende proces. En we zijn blij met de mooie opbrengst voor dit goede doel!

Als je ook zo’n kleinschalige wedstrijd wilt organiseren, kun je informatie vragen via michiel.heslinga@gmail.com. Het werkt ook samenbindend voor jouw gemeente, club, vereniging enz. En alle beetjes helpen voor het goede doel!

Michiel en Wijnanda Heslinga

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *