Terugblik op de Ontmoetingsdag Young

young_2016

‘Zing, vecht,

huil, bid,

lach, werk

en bewonder’

Ramses Shaffy

Op 15 oktober jl. heeft de stichting Als kanker je raakt voor de eerste keer een ontmoetingsdag georganiseerd voor jongeren, die zelf zijn geraakt door kanker of die in hun naaste omgeving te maken hebben met deze ziekte. De initiatiefnemers en leiders van deze bijeenkomst, Noreen Hartlooper en Sijbrand Alblas, kijken beiden dankbaar terug op een mooie en waardevolle dag. Noreen beschrijft hoe zij én de jongeren deze dag hebben ervaren. 

Young….Ramses Shaffy lijkt in eerste instantie niet de persoon waaraan je denkt als je aan Young denkt. ‘Samen in de naam van Jezus’ schiet door me heen, maar ook ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij en ‘Voetstappen in het zand’ van Remco Hakkert.

Het avontuur dat Young heet, is een jaar geleden gestart. Gedreven door enthousiasme, door het gevoel te willen (samen)binden, te willen delen, door samen te willen zingen, huilen, bidden, lachen, werken en bewonderen in de strijd die kanker heet. Alle genoemde liedjes gaan over het samen zijn, met mensen, met God. Precies dát is wat Young probeert te creëren. Een plek waar jonge mensen willen zijn, waar een half woord genoeg is, waar gedeeld (of niet) kan worden hoe het (te maken) hebben van kanker je leven beïnvloedt, een plek waar getwijfeld, gezwegen, geluisterd, gelachen en genoten kan worden.

Op 15 oktober jl. is er een jongerendag geweest. We hebben met elkaar geluncht en direct daaropvolgend zijn we in De Lier gaan bowlen. Het mooie was dat, ondanks het op het eerste gezicht luchtige programma, het indrukwekkend was te merken dat ieder een eigen verhaal heeft, ieder zijn eigen unieke manier heeft van omgaan met kanker. Voor zichzelf, maar ook richting anderen. Er was tijd voor diepte, tijd voor getuigenis en tijd voor gezelligheid. De puurheid van de deelnemers, de eerlijkheid en de krachtige strijdlust samen met God, in combinatie met de hilariteit van het klopje op de grond met als gevolg het genieten van een gegooide strike…

Dat was Young. Dat ís Young. Omdat ‘jong zijn’ een breed begrip bleek te zijn en het hebben van kanker, of te maken hebben met kanker, én Christen zijn genoeg draagvlak geeft, willen we deze dagen in de toekomst graag laagdrempelig voortzetten. De deelnemers waren enthousiast en dat biedt perspectief! Het maakt dankbaar. Het maakt klein en groot tegelijk. Het is goed om samen te zijn!

Ook volgend jaar hopen we weer een jongerendag te organiseren. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met young@alskankerjeraakt.nl.

Noreen Hartlooper

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *