Terugblik op de ontmoetingsdag ‘Gebroken hart’

Ik had mij opgegeven voor de ontmoetingsdag ‘Gebroken Hart’ op 13 april jl. als ouder van wie een kind is overleden aan de gevolgen van kanker. Een aantal jaren geleden heb ik ook deelgenomen aan een ontmoetingsdag van Als kanker je raakt en dat vond ik toen heel bijzonder.

Onze dochter is in 2011, op 17-jarige leeftijd, overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Zij is zeven maanden ziek geweest.

Zaterdag 13 april ben ik dan ook naar Doornspijk gereden waar de bijeenkomst plaatsvond. Het was een mooie zonnige dag en de locatie was perfect: Landgoed Klaarenbeek. We werden ontvangen met koffie en gebak en konden nog lekker buiten zitten. Mathilde de Wit en Leo Vroegindeweij ontvingen namens de stichting de gasten. Na een overdenking van Leo gingen we ‘aan de slag’.

We waren met 9 ouders. Na een voorstelronde gingen we binnen de sessie voortzetten. We plaatsten een foto van onze kinderen en staken een lichtje aan. We konden op een mooie steen de naam van ons kind schrijven. Er ontstond zo een mooie gedenktafel.

Marjan van’t Spjjker, een ervaren rouwtherapeute, hield een interessant presentatie over ‘wat is rouwen’ en de ‘cirkel van verlies’, waarbij er genoeg ruimte was voor vragen en emoties.

Na de goed verzorgde lunch hebben we een bordspel gespeeld. Een therapeutisch spel waar je aan de hand van vragen je ervaringen kon delen. Rond 16.00 uur rondden we de bijeenkomst af met een uitgebreide kop koffie en drankje en namen afscheid van elkaar.

Het was een fijne bijeenkomst. Vermoeiend omdat er vele emoties loskomen, maar je kon tenminste weer voluit over je kind spreken met lotgenoten.

 

Met vriendelijke groeten,

Eric Roodenburg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *