Terugblik ontmoetingsdag 7 oktober

Als belangstellende was ik in de gelegenheid deze bijzondere dag mee te maken. De dag werd geleid door Rob Favier, die enkele ontroerend mooie liedjes zong en begeleidde op de gitaar.

In de ochtend hield Marinus van de Berg een lezing over hóe nabij te zijn in de ontmoeting met een mens met pijn en verdriet. Marinus benadrukte dat het vooral belangrijk is om bij die mens te gaan zitten en stil te zijn. Nabij zijn en met empathie luisteren is het allerbelangrijkste wat je voor die mens kunt doen.

Na een goed verzorgde lunch werden er twee workshops gehouden. De ene workshop was voor mensen die getroffen waren door kanker. De andere workshop ging over rouw. Zelf mocht ik de workshop bijwonen voor mensen wier leven geraakt was door kanker. Een ontroerend mooie workshop, waarin mensen elkaar deelgenoot maakten van de gevoelens en emoties die het hebben van kanker bij hen opriep. Het raakte mij diep dat mensen zich zo in alle kwetsbaarheid aan elkaar durfden te laten zien. Mede door die kwetsbaarheid kon er een diepgaand contact met elkaar ontstaan en werd het een echte ontmoetingsdag. Een dag waarin wij elkaar mochten bemoedigen op onze, soms moeilijke, weg door dit leven. Een weg die we gelukkig niet alleen hoeven te gaan, maar waarop wij mogen vertrouwen dat God met ons meegaat.

 

Heleen Lanser

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *