Terugblik lunch-ontmoetingsbijeenkomst in Strijen op 9 mei 2023: ‘Waar haal jij je kracht vandaan?’

Op 9 mei jl. zijn we met een groepje lotgenoten uit de Hoeksche Waard die geraakt zijn door kanker en/of verlies weer bij elkaar gekomen. Dit doen we nu een aantal keren per jaar. Er zijn mensen die altijd proberen te komen en de rest van de groep zijn vaak nieuwe mensen. We houden een ontmoetingsbijeenkomst, gaan wandelen of houden een combi. Helaas waren er een paar afzeggingen vanwege bijwerkingen na een behandeling en omdat het minder goed gaat met één van de deelnemers.

Dit keer zijn we met elkaar gaan lunchen als afsluiting voor de zomer. Helaas niet in de tuin en ook geen wandeling daarna vanwege de regen. Wel gezellig in de woonkeuken. Ook hierin zijn wij flexibel en passen wij ons aan, net zoals dat gaat als je ziek bent of je dag niet hebt.

Met woorden uit Psalm 46 dat God kracht wil geven en dat wij naar Hem mogen gaan met al onze vragen, ziekte en verlies. En ook dat mensen uit allerlei bronnen putten om om te gaan met hun situatie.

Na gebed heeft Helena de maaltijd geopend. Met elkaar konden we genieten van de soep en het brood en delen hoe onze situatie is en waar wij onze kracht vandaan halen. Voor de een is het geloof daarin tot grote steun. Een ander heeft daar weer vragen bij. Steun van familie of vrienden. Of daarin teleurgesteld te zijn. Een hobby of wandelen in de natuur. Op zoek zijn naar iets dat kan helpen. Al deze dingen kunnen uitgesproken worden naar elkaar.

Vanuit het spel kaarten op tafel konden wij hier verder woorden aan geven. Door dat plaatje uit te kiezen wat jou helpt in jouw situatie. Mooi om dit met elkaar te doen en kunnen delen en om elkaar te ontmoeten.

Ook zin om de volgende keer hierbij te zijn? In de agenda van de stichting wordt deze activiteit vermeld. En ook welkom als je buiten de Hoeksche Waard woont.

 

Jouke en Helena Telgenhof

Strijen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *