Terugblik Landelijke Ontmoetingsdag door een vrijwilligster

‘s Morgens al vroeg op pad richting Amersfoort. Het is een prachtige lentedag. De mist hangt over de velden en geeft een mooie serene sfeer. Onderweg nadenkend over wat deze dag zal brengen. Aan het programma zal het niet liggen. Het is weer een mooi programma met veel afwisseling. Met wat voor verwachtingen zullen de deelnemers komen? Kunnen ze het lichamelijk aan? Wat voor verhalen zullen ze weer willen delen?

Om 8.15 uur kom ik aan bij het mooie Leerhotel Het Klooster. Ook hier weer die mooie sfeer van een oud klooster wat herinnert aan de serene sfeer over de velden. Alles wordt klaargezet en in gereedheid gebracht om de gasten te ontvangen. Iedereen is druk. De mensen van het geluid. De catering. De kaartjes van de deelnemers liggen klaar. De bloemen zijn geschikt. De dag kan beginnen.

Om 9 uur is er voor de mensen van de organisatie een gebedsmoment. Deze dag kan alleen maar slagen met hulp van de Heer. Langzaam druppelen de mensen binnen, afwachtend wat deze dag zal brengen. Iedereen krijgt een kopje koffie met een stukje krentenbrood, waarna men zich naar de grote zaal begeeft.

Het programma wordt aangekondigd door Rob Favier. Hij zal deze dag leiden. Als eerste is ds. Arie van der Veer aan het woord. Het thema van deze dag is: Kracht in Kanker. Hij houdt een meditatie over psalm 84. ‘Zij gaan van kracht tot kracht steeds voort’. Steeds weer is het zoeken naar nieuwe kracht. Deze kracht is alleen te vinden bij Hem.

Elise Mannah laat ons genieten van haar mooie liedjes en van haar prachtige stem. Zij wordt begeleid door een geweldige pianist.

Dr. Croon, internist-hematoloog in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam, houdt een lezing over waar zij haar kracht vandaan haalt. Zij geeft ook voorbeelden van patiënten en waar zij hun kracht vandaan halen.

Dan volgt er de mogelijkheid om vragen te stellen. Deze tijd is eigenlijk altijd te kort, want er zijn veel vragen, met name over vermoeidheid.

Het is tijd voor de lunch en voor ontmoeting. Iedereen geniet van de heerlijke lunch en er wordt veel met elkaar gedeeld. De middag wordt ingevuld met diverse workshops. Iedereen gaat naar de workshop die van te voren is aangegeven. Alle workshops worden zeer gewaardeerd. Om 15.30 uur komt iedereen weer terug naar de grote zaal, waar de deelnemers aan de workshop Kracht in Kanker & Muziek een uitvoering geven.

Iedereen krijgt nog het boek ‘Als kanker je raakt’ mee en gaat met een goed gevoel huiswaarts. Ik denk dat we terug kunnen kijken op een mooie dag.

Anneke van Etten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *