Terugblik op de landelijke dag ‘Geraakt door verlies’

Om 10 uur kwamen de eerste deelnemers binnen. Zij werden hartelijk ontvangen door ds. Arie van der Veer, Rita Renema en de leiders van de dag. Na een kopje koffie of thee met een lekker plakje cake nam iedereen plaats in de sfeervolle zaal van het Brandpunt. Er stonden prachtige bloemen en er klonk mooie muziek van Trudi Bos en Hans van der Meer. Annette Westerhuis heette alle gasten welkom. Na het welkom deelden de aanwezigen met elkaar, in kleine groepjes, wat hen naar deze dag had gebracht. Het zorgde voor verbinding en nam de drempel weg om met elkaar in gesprek te gaan.

Ds. Arie van der Veer opende de dag met psalm 23. Hij sprak over zijn ervaringen met de dood en zijn eigen kwetsbaarheid. Dat God aanwezig is, maar dat er altijd vragen blijven.

Ds. Pieter Both, gastspreker van deze dag, hield een inleiding over Rouw. Hij vertelde over zijn leven en het overlijden van zijn vrouw. Aan de hand van zijn ervaringen vertelde hij over wat rouw met je doet. Zijn inleiding gaf veel herkenning en erkenning bij de deelnemers. We namen de tijd om dit met elkaar te delen en alles even te laten bezinken. Samen zongen we “Sing a song for the peace”.

Het ochtendprogramma werd afgesloten door Anneke van Etten met gebed en het gezamenlijk “Onze Vader”. Daarna werd er een heerlijke lunch geserveerd. Na de lunch was er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan of te wandelen. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Om 14 uur werd de dag afgesloten met het zingen van “Ga met God en Hij zal met je zijn”.

1 antwoord
 1. Piet Oevermans
  Piet Oevermans zegt:

  ‘k ben blij dat het een fijne en goede dag is geweest.
  Fijn dat de gasten het met elkaar hebben kunnen delen.
  Wonden helen snel of traag, maar het litteken blijft.
  Vergeten doe je het nooit!

  God bless you!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *