St. Casterenshoeve steunt vrijwilligers van Als kanker je raakt

Het bestuur van Als kanker je raakt is bijzonder blij met de donatie van de stichting Casterenshoeve.  Zij heeft een bedrag beschikbaar gesteld ten behoeve van de scholingsdag voor de vrijwilligers van Als kanker je raakt. In 2018 zal deze dag plaatsvinden op 23 november

Op de scholingsdag zal er aandacht worden besteed aan de diverse ontmoetingsdagen, nl. “Zin in leven” waarbij de nadruk ligt op mensen die door kanker zijn geraakt, “Rouw in mijn hart” waar mensen die iemand hebben verloren aan kanker naar toekomen, “Gebroken hart” voor ouders wiens kind is overleden aan kanker en tenslotte “Young”, voor jongeren die door kanker zijn geraakt.

De leiders van deze dagen hebben met verschillende doelgroepen te maken en ook de dagen hebben een ander karakter.

Deze scholingsdag zal als thema hebben: Motiverende Gespreksvoering.

Bert Bakker introduceerde in Nederland vertalingen van boeken over motiverende gespreksvoering. Hij traint met regelmaat zorg- en hulpverleners, docenten, coaches en begeleiders van studenten.

Bert Bakker komt deze dag de vrijwilligers trainen in deze respectvolle manier van gesprekken voeren en anderen bejegenen.

Door middel van intervisie zullen de vrijwilligers aan de slag gaan om zich deze manier van gespreksvoering eigen te maken.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *