Terugblik op sponsor-fietsevenement Sport4Hope d.d. 10 juni 2023

Ook dit jaar fietsten we (voor de 5e keer) de 50 km tocht. Die begint eigenlijk al enkele weken daarvoor. Dan wordt Whatsapp ingezet om voor Sport4Hope zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen.

Gelukkig heeft de organisatie bedacht dat om 10.00 uur starten op een zeer warme dag niet ideaal is. Dus starten we (net als de 100 km.) om 09.00 uur vanaf de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Daar is gezorgd voor ‘onderweg’: een uitgebreid lunchpakket en voldoende water… Een vaantje met nummer op de fiets ‘hangen’ en gaan.

De groep is dit jaar niet zo groot als anders, maar de sfeer is goed en de snelheid ook. Enkele stoere meiden van de Gomarus zijn ook van de partij. Ze hebben er bij de start al 15 km. opzitten. We spreken af dat we voor de middag het grootste gedeelte van de Lingeroute erop hebben zitten. Dat lukt. Wat een prachtige route is er trouwens uitgezet: telkens uitzicht op de prachtige Linge met onbekende plaatsjes als Friezenwijk en Vogelswerf.

Ondertussen horen we de ‘ervaringsverhalen’ van elkaar. Als kanker je raakt: je vader, moeder, schoondochter, hoe ingrijpend! Ziek geweest of nog… Daarom deert ons de hitte vandaag minder.

Voor het gevoel zijn we al snel over de helft. Bij ‘Rust wat’ krijgen we koffie, thee, fris en heerlijke taart. Goed geregeld door Mariska die ook meefietst vanuit de organisatie! Lang blijven we niet: op naar het eindpunt. Rond één uur wordt het wel erg warm, zo rond de 30⁰ C. De lunchstop is erg kort, maar geeft ook nieuwe moed. Rond 13.30 uur bereiken we de Gomarus… Het welkom is geweldig: fris, nootjes en als herinnering een prachtige zonnebloem. Dan kun je alleen maar zeggen: ‘Hopelijk volgend jaar weer.’ En… probeer allemaal mensen in je omgeving enthousiast te maken om dan mee te fietsen. Het is echt nodig!

 

Jan van de Kamp, Meteren

 

Sport4Hope heeft dit jaar het geweldige bedrag van € 12.615,50 opgebracht. Wat een prachtig resultaat! Wij willen alle deelnemers, sponsoren en organisatoren heel hartelijk bedanken voor hun grote inzet, enthousiasme en financiële bijdrage!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *