IMG_1668-1

Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

Landelijke Ontmoetingsdag op DV 1 april 2017

Thema: Geraakt door kanker

De rode draad is erkenning, herkenning, geloofsbemoediging

Presentatie : Rob Favier

Net als voorgaande jaren zal de landelijke ontmoetingsdag van stichting als kanker je raakt ook dit jaar weer in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort worden gehouden.

Op DV zaterdag 1 april bent u vanaf 10.00 uur weer hartelijk welkom in deze prachtige locatie aan de Daam Fockemalaan 10, 3818 KG te Amersfoort.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

Ochtendprogramma

dsc_9145

Spreker :Carien Hempel-Flipse*, klinisch psycholoog

dscf5407

Spreker :Rita Renema–Mentink*, mede-oprichtster en directeur stichting Als kanker je raakt, Geestelijk verzorger bij Lelie Zorggroep.

pearljoan

Zang : Pearl Joan
Pearl Joan begon met zingen in de kerk en werd thuis muzikaal opgevoed door haar broers. Na de Havo volgde ze het conservatorium in Tilburg. In 2010 deed Pearl mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland, waar ze opviel door haar loepzuivere stem en professionele performance. Ze eindigde als tweede. Vanaf dat moment is haar carrière als solo-artiest een feit.

MIDDAGPROGRAMMA

Drie workshops (duur: 90 minuten)

Workshop 1  Geloof & kanker

Deze workshop wordt geleid door drie predikanten uit verschillende leeftijdscategorieën:

  • Arie v.d. Veer*, 75 jaar, predikant, TV presentator, medeoprichter en bestuurslid van stichting Als kanker je raakt
  • Jakob v.d. Wal*, 50 jaar, gemeentepredikant in Baarn
  • Sijbrand Alblas*, 31 jaar, gemeentepredikant in De Lier, bestuurslid van stichting Als kanker je raakt en organisator van Young, ontmoetingsdagen voor jongeren die geraakt zijn door kanker.

Zij vertellen over hun kanker, hun (geloofs-)vragen en moeite. Er is ruimte voor onderling gesprek. Deelnemers aan deze workshop worden verdeeld in drie groepen. Om de 30 minuten wisselen de leiders van groep. Zij worden geholpen door leiders van de ontmoetingsdagen:

* (uit eigen ervaring) bekend met kanker

Workshop 2 Muziek en zang

Muziek zorgt voor verbinding tussen de deelnemers. Muziek is immers iets dat raakt, dat herinneringen oproept aan belangrijke momenten in het leven. Deze workshop muziek, waarbij we zeker gaan zingen, wordt een samenzijn dat een goede herinnering gaat worden, want herinneringen kun je ook bewust maken.

Trudi Bos heeft haar hele leven muziekles gehad, wat uiteindelijk resulteerde in het volgen van de muziekacademie en een opleiding in muziektherapie. De dwarsfluit blijft voor haar als instrument nummer één, maar tijdens de opleiding voor muziektherapie werd ook het spelen op o.a. de chrotta, de gitaar, de cornamuse, de psalter en de lier haar vertrouwd. Voor meer informatie zie www.muziekerie.nl

Workshop 3  Creatieve workshop: ‘Schuilen bij de Herder?!”   Helaas, deze workshop is reeds volgeboekt, inschrijven voor deze workshop is dan ook niet meer mogelijk.

We gaan aan de slag met klei waarbij Psalm 23 als leidraad dient. Daarna praten we met elkaar over hoe we steun krijgen in moeilijke tijden, als we door kanker geraakt worden.

Wijnanda Heslinga is beeldend counselor en kunstenaar (schilderen en boetseren). Petra Overbeek-van Willigen is beeldend kunstenaar (boetseren). Ze werken nu een aantal jaren samen nadat beiden geraakt werden door kanker. Wijnanda had borstkanker in 2013 en Petra verloor haar man aan kanker in 2014. Samen vinden ze vertrouwen en kracht in het creatief bezig zijn en ze willen anderen inspireren door hun werk. Ze maken schilderijen, beelden en lichtobjecten die hoop en kracht uitstralen. Creativiteit kan een beeld zijn van ons innerlijk leven. Het ‘bezig zijn’ met je handen, met boetseren of schilderen, in combinatie met gesprekken vormen een spiegel voor je gevoelsleven en je ontwikkeling op dit moment.

Meer informatie op: www.zinentijd.nl (Petra) www.schildertaal.nl (Wijnanda)

 

Bij het invullen van het aanmeldformulier kunt u ook uw keuze voor de workshop aangeven.