Ontmoetingsdag ‘Gebroken hart’ 13 januari 2018

Op zaterdag 13 januari 2018 is er de jaarlijkse Landelijke Ontmoetingsdag ‘Gebroken hart’ van de stichting Als kanker je raakt. Het is een dag door en voor ouders van een kind overleden aan kanker of een andere ziekte.

Tijdens het ochtendprogramma krijgt de naam van ieders kind een symbolisch plaatsje want het zijn onze kinderen die ons samenbrengen. Daarna spreekt Pieter Both. Hij is predikant en auteur van het autobiografische boekje Dag zeggen – Dolen in rouw.

Na een heerlijke lunch gaan we samen wandelen met focus op ‘ontmoeten’. Binnen onze lotgenotengroep wordt zo iedere ouder helper en geholpene. Ook al heeft ieder een eigen verhaal van een uniek kind toch ligt onze sterkte in de herkenning, het begrip, het aanvoelen van de ander. Samen wandelen, luisteren, bemoedigen, troosten, stap voor stap de weg van rouw naar mogelijk herstel gaan.

De dag wordt georganiseerd door de stichting Als kanker je raakt en wordt verzorgd door Marian Verweij en Kristien Rocha, beiden moeders van een overleden kind en Rita Renema, geestelijk verzorger en directeur van de stichting.

Ben je moeder of vader van een overleden kind dan ben je van harte welkom. Of misschien ken je wel ouders voor wie deze ontmoetingsdag waardevol kan zijn.

Zaterdag 13 januari 2018 van 10:30 – 15:30

Locatie: conferentiecentrum Betteld Het Brandpunt, Postweg  18, 3941KA in Doorn

                                                                                                               

Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Graag vooraf aanmelden via de website. Meer informatie: www.alskankerjeraakt.nl.

 

Hieronder enkele citaten van ouders die eerder aan deze ontmoetingsdag hebben deelgenomen.

Ouders schrijven:

Een hartverwarmende ontmoeting met veel (h)erkenning waarin veel respect en liefde is.

Wij raden deze dag aan ouders aan, omdat het ons echt goed heeft gedaan om samen te zijn met anderen die eenzelfde verdriet meedragen..

Op deze dag ervaar ik de troost van het lotgenoot zijn, we begrijpen elkaar ten diepste, hebben dezelfde pijn ervaren. De dag biedt de troost van de verbondenheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *