Onder de paraplu: Cornelie Poortvliet

Onder de paraplu dit keer Cornelie Poortvliet, als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van de Young ontmoetingsdagen.

Op welke manier ben jij door kanker geraakt?
In juni 2016, ik was toen 24 en net bevallen van onze oudste zoon, kreeg ik de diagnose Hodgkin, stadium 2. Hierna volgde een lang en zwaar traject van acht chemokuren, bestralingen en een revalidatieproces. ‘

Hoe ben jij in aanraking gekomen met de stichting Als kanker je raakt?
Mijn schoonmoeder tipte me op de stichting door een advertentie in een christelijk tijdschrift en vervolgens wees Tannie Blankenstijn (ook betrokken als vrijwilliger) mij ook op deze stichting.

Wat heeft de stichting voor jou betekend?
De stichting heeft voor mij en mijn man heel veel betekend. Samen bezoeken we de Young ontmoetingsdagen trouw. We voelden ons écht begrepen en gehoord door de lotgenoten die we ontmoetten. We hebben goede vertrouwelijke gesprekken, waarin God ook een grote rol speelt. Het was en is voor ons helpend in de verwerking van deze periode die onderdeel is geworden van ons leven.

Wat is jouw huidige rol bij de stichting?
Samen met Sijbrand Alblas organiseer ik de Young ontmoetingsdagen.

Wat doet Young en voor wie is het bedoeld?
Young is er voor jong volwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar die in hun directe omgeving geconfronteerd worden met kanker. Dit kan betekenen dat je zelf kanker hebt of hebt gehad, óf dat je vader of moeder, man of vrouw, broer of zus, of iemand anders die je lief is door kanker is geraakt. Young is er zeker ook voor de jong volwassenen die een dierbare hebben verloren aan kanker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *