bestuur stichting Als kanker je raakt

Een nieuw bestuur stelt zich voor

In oktober 2019 heeft Als kanker je raakt een nieuw ad-interim bestuur gekregen. De bestuursleden stellen zich graag aan je voor. Ook geven we je graag inzicht in de reden waarom er een nieuw bestuur is aangetreden. Overigens is het goed om te weten dat dit bericht bewust niet in de nieuwsbrief van november is meegenomen, omdat die nieuwsbrief volledig in het teken stond van: rouw.

Op koers gehouden
De reden voor de bestuurswissel ligt in het aftreden van de toenmalige voorzitter. Verschillen in persoonlijkheid, communicatiestijlen en inzicht waren daarvan de oorzaak. Na het vertrek van de voorzitter heeft het toen-zittende bestuur met veel inzet de stichting op koers gehouden; geplande/lopende activiteiten zijn doorgegaan (zoals de ontmoetingsdagen, benefietconcerten en Sport4Hope) en een aantal noodzakelijke taken is uitgevoerd. Parallel daaraan is een visie ontwikkeld over de manier waarop de stichting – onder leiding van een te benoemen 3-hoofdig bestuur op ad-interim basis – meer toekomstbestendig gemaakt kan worden.

Versterkt vertrouwen
Sinds 3 oktober is dat 3-hoofdig bestuur aan de slag. De genoemde visie heeft hen voldoende aanknopingspunten gegeven om met vertrouwen het bestuur van de stichting over te nemen. Dat vertrouwen is versterkt door de gesprekken die Annette, Jaap-Willem en Erwin aanvullend gevoerd hebben met het toenmalige bestuur, de oprichters ds. Arie van der Veer en Rita Renema en Hein Griffioen (organisatieadviseur).

En nu stellen ze zich graag aan je voor…

Annette Westerhuis-Bos
Ruim 10 jaar geleden overleed mijn man ten gevolge van een melanoom. Met 4 tieners bleef ik achter en dat was best zwaar. Maar God heeft de leiding in mijn leven: Ik kon dóór en raakte betrokken bij de stichting ‘Als kanker je raakt”. Inmiddels zijn de kids het huis uit en heb ik al enige jaren een fantastische baan als HR manager bij een dynamisch bedrijf. Al deze ervaringen kan en mag ik nu gebruiken in deze interim functie. Samen met Erwin en Jaap-Willem zal ik mij inspannen om de stichting Als kanker je raakt verder te brengen.

Jaap-Willem Platschorre
Op 3 juni 2016 kreeg ik het ontstellende bericht: u heeft een flinke hersentumor. Ik was 35 jaar. Mijn vrouw was net in verwachting van ons 5e kind. Maar met dat bericht ging ons leven compleet op z’n kop. Gelukkig was God erbij! Hij sprak door Zijn Woord: “Vrees niet, geloof alleen.” Na enkele dagen van onzekerheid over behandelmogelijkheden werd ik diezelfde maand toch nog geopereerd, gevolgd door bestralingen en chemotherapie in 2017 en 2018. Gelukkig knapte ik daarna goed op. In tussentijd was ik via de fietstocht Sport4Hope in aanraking gekomen met stichting Als kanker je raakt. Ook werd ik betrokken bij enkele beleidsmatige zaken en hebben we als gezin meegewerkt aan de AKJR video van eind 2017. Sinds begin dit jaar werk ik als Manager Finance en ICT bij Stichting Mercy Ships Holland. Een prachtige organisatie waar het belang van goede gezondheidszorg en de liefde van Christus centraal staan! Ook voor Als kanker je raakt zet ik me komende tijd graag in samen met Annette, Erwin, Rita, Pauline en de vele vrijwilligers!

Erwin Hout
Opgroeiend in voorspoed brak ik op 19-jarige leeftijd mijn nek en raakte volledig verlamd. Toen ik naar de bodem van mijn bestaan zonk, was God dáár. Hij ving mij op, bemoedigde mij met de woorden uit Psalm 23: ik ben je Herder. In de dragende kracht van die belofte mocht en kón ik verder. Na mijn studie Bedrijfskunde ben ik gaan werken bij BIS (nu BIS|Econocom), waar ik sinds 2008 marketing directeur ben. In 2003 trouwde ik met Marleen Korevaar en ons huwelijk is gezegend met drie dochters (Hannah, Loïs en Elisa). In de periode dat ds. Arie van der Veer met Rita Renema bezig was met de oprichting van Als kanker je raakt (2010) was ons gezin te gast bij ds. Arie van der Veer in het programma Nederland Zingt op Zondag. Vanwege mijn marketing-achtergrond vroeg hij mij PR-coördinator te worden. Dat heb ik de afgelopen 9 jaar met veel plezier gedaan en nu mag ik in de rol van voorzitter dienstbaar zijn aan de stichting. Het is mijn gebed en dat van Annette en Jaap-Willem dat wij – samen met de vele gedreven vrijwilligers, de oprichters én de onlangs geworven coördinator – de levende Hoop, die er is in Christus onze Heer’ mogen delen met iedereen die door kanker wordt geraakt.

Heb je vragen, ideeën, aandachtspunten? Wil je graag meedenken en/of meedoen als vrijwilliger? Laat het ons weten.

Stuur je mail naar secretaris@alskankerjeraakt.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *