Levend Water Loop 2016

Wat was het een stralende herfstdag tijdens de derde Levend Water Loop op 22 oktober! Wat later in het jaar dan vorige keren, maar qua weer was dat geen probleem. Wel iets minder deelnemers door de herfstvakantie, maar toch genoeg om het heel gezellig en sportief te laten zijn. Het is leuk langs de kant te staan en de lopertjes en lopers aan te moedigen. En zelf lopen is heerlijk in het mooie Pampushout. Het is een traditie aan het worden om deze loop te organiseren in onze kerkelijke gemeente. En de opbrengst gaat naar de stichting Als kanker je raakt! Het is geen heel grote opbrengst zoals bij het landelijke Sport4Hope-evenement, maar alle beetjes helpen!

Zelf ook zoiets organiseren?
Het is een kleinschalig evenement, maar daardoor ook gemakkelijk te organiseren in jouw eigen omgeving. Wij doen het in onze kerkelijke gemeente (Levend Water geheten- vandaar de naam van de loop). Kleine kinderen lopen 1 km., daarnaast is er een 5 km.- en 10 km.-loop. Het is leuk als de lopers meerdere keren langskomen, zodat ze ook door het publiek gezien worden en aanmoedigingen krijgen. Die kleine kinderkoppies, maar ook de volwassenen, gaan echt stralen als ze onder gejuich de laatste meters rennen. Dit is een mooi beeld, ook voor het werk van de stichting: bemoedigen van mensen die ziek zijn. Het helpt je door zware periodes heen als mensen je aanmoedigen, naast je staan, praktische hulp bieden enz. Dat heb ik zelf ook gemerkt tijdens mijn ziekteperiode.

De stichting wil zoveel mogelijk gratis hulp bieden, maar er is natuurlijk wel geld nodig voor de organisatie van al die mooie activiteiten. Dus probeer het ook eens: het levert je gezelligheid, is samenbindend en geeft (sportief) plezier. En door het kleinschalig te houden, is het niet al te veel moeite. Al wat nodig is: een route, wat drinken, een paar prijsjes, een partytent o.i.d. en wat deelnemers die een deelnameprijs betalen. Gewoon doen! Mail voor info: michiel.heslinga@gmail.com.

Wijnanda Heslinga

levendwater1 levendwater2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *