Wereldlichtjesdag- laat het licht stromen

Angst is een slechte raadgever. Het belemmert ons om te vertrouwen, wanneer we reageren uit angst. Door angst, stromen de dingen niet meer. De liefde en genegenheid, maar ook het verdriet en gemis. Door angst stopt dit en kunnen we alleen primair reageren. Vlucht, vecht, of bevries gedrag. Vluchten gaat niet, vechten waartegen? Dus blijft bevriezen over. Maar als mijn gevoelens niet stromen, krijg ik het gevoel erin te verdrinken. Ik kan mijzelf net overeind houden om niet kopje onder te gaan. Alles vliegt mij aan en komt massaal, tegelijkertijd op mij af en ik moet er maar mee zien de dealen. Dit wil ik niet, dit kan ik niet, dit moet anders, maar hoe?

Zodra dit besef ontstaat, weet ik dat er weer werk aan de winkel is. Dit soort situaties, brengt het gemis om Esmee weer geheel aan de oppervlakte, maakt mij tot een slachtoffer en dat wil ik niet. Ik ben geen slachtoffer maar een survivor! Stromen moet het, stromen in mijn hoofd en in mijn lijf. Loslaten is het antwoord, loslaten en overgave. Hoe precies weet ik nog niet, wat ik wel weet is dat schrijven helpt. Schrijven geeft gedachten, gedachten geven gevoelens en gevoelens geven tranen, waardoor verdriet stroomt. Bidden helpt ook, bidden en aanwezig zijn in Zijn nabijheid. Ook dat gevoel mist, geeft onrust, maar ik weet dat het helpt. Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, is wat in mijn hoofd gaat zingen….

Wereldlichtjesdag, een dag waarop licht stroomt over de gehele wereld, ter herinnering, aan de kinderen die wij moeten missen, maar ook een verwijzing naar het heerlijke Licht wat nog gaat komen. Alleen dat geeft echte troost en verbinding.

Laat het los, geef je over……veilig in Zijn armen!

Kijk je mee met Wereldlichtjesdag op 12 december om 19:00?

1 antwoord
  1. Christa
    Christa zegt:

    Lieve Marielle, verdriet om verlies van een kind gaat nooit over. Dankjewel voor het delen van jouw proces. Bij diep verdriet reiken we elke keer weer vanuit het donker naar het licht. Steeds opnieuw. Ik hoop dat Wereld lichtjesdag jou, je gezin en veel anderen tot troost zal zijn!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *