Kwetsbaar vertrouwen door Lies Nijman-van der Leer

kwetsbaarvertrouwenJan Nijman is 54 jaar als hij te horen krijgt dat hij een ernstige ziekte heeft. Zijn vrouw Lies houdt na dat bericht een dagboek bij over hun belevenissen. Hun zoektocht richt zich niet zozeer op de waaromvraag van het lijden, maar meer op het zo goed mogelijk omgaan met het spanningsveld tussen geloven in genezing en het voorbereiden op de dood. Lies schrijft in haar dagboek: ‘Jan is in de jaren van zijn ziekte meer geheeld dan ooit tevoren.’

Na het overlijden van Jan probeert Lies haar weg te vinden door het onbekende land van afscheid en rouw. In Kwetsbaar vertrouwenschrijft Lies niet alleen tot in detail wat het verlies van Jan voor haar betekent, maar ook wat het heeft opgebracht.

Een aangrijpend en eerlijk verhaal over omgaan met rouw en verlies. Niet het kwijtraken van de kwetsuren, maar het telkens weer durven vertrouwen in de diepere zin van het leven staat centraal. Lies beschrijft een weg om te blijven groeien in de liefde, dwars door het lijden en de dood heen. Dit boek is voor iedereen die met rouw en verlies te maken heeft en vooral voor hen die werden geconfronteerd met een ongeneeslijke ziekte. In het bijzonder is dit boek voor mensen die dit vanuit het christelijke geloof willen overdenken.

Lies Nijman-van der Leer is contextueel en pastoraal hulpverlener en relatietherapeut. Na het overlijden van haar man is zij begonnen met haar praktijk Langszij (www.langszijhulpverlening.nl).

Als je het boek wilt bestellen kan dat door € 20,50 over te maken op IBAN-nummer NL89 INGB 000.192.16.37 t.n.v. E. Nijman-van der Leer. Vermeld daarbij je naam en adres en je krijgt het boek dan zo spoedig mogelijk toegestuurd. Het boek is (nog) niet verkrijgbaar in de boekwinkel.

Aanbevelingen voorin het boek:

‘Als je eenmaal begint te lezen is het werkelijk heel moeilijk om je los te rukken. Je wordt toeschouwer, je maakt het mee. Ik ben diep onder de indruk en niet alleen dat: het raakt mijn hart… Het is zo’n bijzonder mooi en diepgaand verslag van hun leven en hun lijden, van Gods onbegrijpelijke wegen, maar ook van Zijn trouw.’
Christa Rosier, omroepster EO-televisie, schrijfster, schilderes, zomer 2010 (overleden zomer 2011).

2 antwoorden
 1. Leny Slootweg
  Leny Slootweg zegt:

  Dank je wel voor het schrijven van dit boek.
  Voor mij heel bijzonder,zoveel herkenning en raakvlakken.
  Ik ben er heel blij mee!

  Beantwoorden
 2. Brigitte Meijer
  Brigitte Meijer zegt:

  Het verhaal bij “ikmisje” greep mij aan, daar ik het zelfde heb meegemaakt, dezelfde leeftijd, dezelfde ziekte, dezelfde gevoelens, vragen, herkenning,.. Dit alles zou mijn verhaal kunnen zijn. Het boek heb ik zojuist besteld. Misschien dat het mij rust geeft en dat ik er iets anders mee kan omgaan. Mijn verhaal is tenslotte pas 4 mnd geleden….

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *