Maak kennis met de bloggers van Als kanker je raakt

Achter alle blogs die geschreven worden zitten onze schrijvers. Er wordt geschreven over hun ervaringen, de pijn maar ook over ontdekkingen. Alle blogs worden gecreëerd vanuit het hart. De schrijvers stellen zich graag aan je voor.

Mariëlle de Ron
Mijn naam is Mariëlle de Ron. Getrouwd met de liefste man en moeder van vier prachtige kinderen, Youri, Inge Esmee* en Lotte, waarvan één bij God mag wonen en ik nog mag zorgen voor de andere drie kinderen.

Esther Anne Zwaan
Ik ben Esther Anne Zwaan. Ik ben getrouwd en samen met mijn man heb ik twee kinderen. In augustus 2019 kreeg ik de diagnose borstkanker. Mijn wereld stond op zijn kop. Er volgden intensieve behandelingen.

Nu zit ik in mijn herstelfase maar wordt nog dagelijks geconfronteerd met deze ziekte. Het opschrijven van mijn gedachten en gevoelens in gedichten en verhalen is voor mij een soort van verwerking. Dat wil ik in alle eerlijkheid en openheid graag met jullie delen. En hoewel we allemaal verschillende reizigers zijn, hoop en bid ik dat jullie hier herkenning, erkenning en bemoediging uit kunnen halen.

Wijnanda Heslinga
Nog steeds leef ik met de gevolgen van borstkanker. Loslaten en vertrouwen: dat zijn woorden die afgelopen jaren nog meer betekenis hebben gekregen. Met mijn vakkennis als coach rond kanker en mijn ervaring help ik graag mensen die geraakt zijn door kanker.

Met mijn beeldende kunst wil ik hoop geven en bemoediging. Meer over mij op: www.schildertaal.nl

Marcel Zandee
Ik schrijf voornamelijk op onafgehecht.com. Door gedichten, gedachten en ervaringen te delen probeer ik een inkijk te geven in ons leven waarin verdriet, rouw en gemis moesten worden verweven. Daarnaast deel ik over het thema ‘rouwen’ als ik dat tegenkom in boeken, tijdschriften of andere media. Wellicht geeft dit alles wat herkenning en/of erkenning en mag het helpend zijn voor iedereen die een dierbare is verloren.

Natasja Vermoten
Mijn naam is Natasja Vermoten, ik ben schrijfster en sinds mijn 21e christen. Op mijn 30e kreeg ik de diagnose tongkanker, een pijnlijke en verwarrende ingreep volgde. God gebruikte mijn ziekte om te leren van mijn verleden.Meer hierover kun je lezen op mijn blog www.mensenverhaal.com onder categorie kanker. Op de website kun je ook het gratis dichtbundeltje ‘dichter tegen kanker aan’ downloaden.

Lenneke de Mooij
Ik heb uitgezaaide eierstokkanker. Daarbij ben ik actief voor Olijf, het netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker. “Kan ik mijn ziekte en situatie misschien ombuigen zodat er iets zinvols uit voort kan komen?” vroeg ik mij af. In haar blogs voor Als kanker je raakt deel ik daarom mijn ervaringen en bevindingen over hoe ik leef met de ziekte kanker in mijn leven.

Christa van Werkum
In het voorjaar van 2019 kreeg ik onverwachts de diagnose kanker. Een tijd is het goed gegaan, maar sinds najaar 2022  wordt ik weer opnieuw behandeld, de kanker is weer actief in mijn lichaam. Mijn ziekte heeft veel waardevolle levenslessen gebracht. Die deel ik graag met jullie! Mijn belangrijkste drijfveer en bedrijfsnaam is tenslotte niet voor niks ‘ChristaVersterkt’ Voor meer blogs zie https://christablogt.blogspot.com/

Karin Oedekerk
Ik ben Karin Oedekerk. Op mijn 41e kreeg ik borstkanker, waardoor mijn leven volledig veranderde. Ik schrijf over hoe ik dit heb beleefd en hoe ik heb geprobeerd de draad van mijn leven opnieuw op te pakken.

 

3 antwoorden
 1. Lenneke de Mooij
  Lenneke de Mooij zegt:

  Ziet er goed uit allemaal! Gefeliciteerd AKJR, met de nieuwe website.
  En wat leuk om hier ‘kennis te maken’ met de medebloggers.

  Beantwoorden
 2. Natasja Vermoten
  Natasja Vermoten zegt:

  Hey lieve mensen en medebloggers! Benieuwd naar alle verhalen, heftig alleen al als ik jullie voorstel stukjes lees! Er zal vast veel kracht en kostbare kwestbaarhejd in de verhalen schuilgaan, want niet alleen bevechten of bevochten jullie kanker, maar zijn ook bereid er anderen in te delen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *