Jongeren uit Bergschenhoek halen mooi bedrag op

jongerenEen groep tieners van de Hervormde Gemeente Bergschenhoek heeft tijdens het catechisatieprogramma Follow Me aandacht besteed aan onze stichting. Vervolgens hebben zij zich vol enthousiasme ingezet en hebben ze het prachtige bedrag van € 1.100,- bij elkaar gebracht.

De initiatiefnemer is Onno Zeelenberg en hij vertelt hoe deze actie tot stand is gekomen.

‘We zijn een Hervormde gemeente (PKN), waar we voor de tieners jaarlijks het Follow Me Programma van de HGJB aanbieden. Na een centrale bijeenkomst, waarin de betreffende les (in dit geval het werk van de stichting Als kanker je raakt) wordt doorgenomen, gaan we uiteen en gaan we met vaste mentoren met eigen groepjes aan de slag. Ook in deze groepjes wordt Als kanker je raakt nog even toegelicht en hebben we verder gesproken over wat er in de gezinnen of families rondom deze ziekte allemaal speelt.

Elk seizoen zijn we gewend te collecteren voor een goed doel en dat is heel wisselend. Rob Harteveld en ik hebben een keer meegelopen met een sponsorloop voor de stichting Als kanker je raakt, rond het Eemmeer, en hadden toen zoiets van ‘best een aardig doel om ook eens bij de jongeren onder de aandacht te brengen.’ In dat jaar was er al een keuze gemaakt voor een ander doel, maar dit seizoen was het besluit snel genomen.

We hebben Rita Renema bereid gevonden om aan het begin van het seizoen het doel bij de jongeren onder de aandacht te brengen op een Follow Me avond. Dit heeft indruk gemaakt bij die tieners en o.a. via whats app-berichtjes en andere social media hebben ze een aardig bedrag bij elkaar gespaard. Ik moet zeggen: dit bedrag is in onze geschiedenis van Follow Me nog niet eerder gehaald!! En dus werd onlangs de cheque met enige trots aan Rita en Rob Favier (ook betrokken bij de stichting) overhandigd en hebben we met een goed gevoel het seizoen afgesloten.

Al met al een doel dat de jongeren en ons aangesproken heeft!’

Onno Zeelenberg
Hervormde Gemeente Bergschenhoek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *