Heb ik bemind en ben ik bemind geworden?

Wim van Dam was één van de deelnemers van de bezinningsreis naar Frankrijk.

Wim leeft al jaren met kanker en voor onder andere zijn zoons en andere familie en vrienden vond hij het mooi om een filmopname te maken om zo iets tastbaars na te laten. Hij vertelt wat het leven met kanker betekent, hoe het hem heeft veranderd en wat echt belangrijk in het leven is: Heb ik bemind en ben ik bemind geworden?

Kijk voor het interview: https://youtu.be/9dPGY-V2VAA

Foto: Henk-Jan Leppink

Interview en film: Nachtzon Media

7 antwoorden
 1. René van Loon
  René van Loon zegt:

  Dat is een mooi interview, Wim! Het raakt me om er je emotie in te proeven, zeker waar het gaat om dat beminnen en bemind worden. Heel erg kostbaar dat dit is opgenomen!

  Beantwoorden
 2. Chaya Pisanti
  Chaya Pisanti zegt:

  Wat heb je gedaan om deze wereld een mooiere plek te geven? Niet alleen je kinderen maar ook je werk. Je hebt een baan gehad waarbij je andere mensen hebt geholpen om juridisch in het gelijk te komen, je zat in de hulpverleningssector, je weet nooit hoeveel je hebt gedaan, soms zijn de kleine dingen in het leven de meest belangrijke dingen. We hebben daar helemaal geen blik op over wat we wel of niet goed hebben gedaan in de zin van dat dingen soort doorwerkende kracht hebben. Je kan iemand geholpen hebben waardoor die net iets heeft kunnen kopen waardoor een soort kettingreactie van goede gevolgen kan zijn ontstaan en waardoor je misschien een leven van iemand heb gered, figuurlijk of letterlijk.

  Beantwoorden
 3. Anjo van Soest
  Anjo van Soest zegt:

  Een mooi interview, Wim. En ook een mooie nalatenschap voor jouw zonen.
  Wij hebben in het verleden samengewerkt en ik weet dat jij, niet alleen in je privé situatie, maar ook op het werk altijd geprobeerd hebt mensen (verder) te helpen. Ook dit interview kan anderen, die moeten leven met kanker, helpen. Juist heel mooi is, dat je uitlegt hoe dit jou raakt zonder man-en-paard te noemen. Daarbij laat je iedereen die een rol heeft gespeeld in jouw leven in zijn/haar waarde. Dat ben jij ten voeten uit.
  Ik weet zeker dat je zoons trots op jou zijn, zoals jij dat ook op hen bent.

  Beantwoorden
 4. Yvette
  Yvette zegt:

  Wat een mooi interview Wim.
  Jij bent voor mij die mooie jongen met een donkere bos haar. Ik zie je nog voor me tijdens de stunt. Ik herinner me ons contact na vele jaren en jij en je zoon tijdens een workshop koken in mijn Kookstudio in Kwadijk.
  Jij bent iemand met het hart op de juiste plaats. En met die vrolijke jolige ogen en aanstekelijke lach.
  Jij hebt mij toen we 17 waren al geraakt en bent voor mij – ondanks de weinige contacten – een vriend tijdens heel mijn leven.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *