H.E.R.start

Onderstaand verhaal kregen wij toegestuurd van Klaas Slagman. Wij hopen door het plaatsen van dit ervaringsverhaal mensen te kunnen bemoedigen. Tegelijkertijd realiseren wij ons ook dat niet iedereen dezelfde ervaringen zal hebben, maar dat we wel mogen geloven dat de Here in alle omstandigheden ons in Zijn ontfermende liefde wil dragen.

H.E.R.start

Mijn naam is Klaas Slagman, 54 jaar oud, en ik heb een eigen praktijk die H.E.R.start heet. H.E.R staat voor de afkorting Heden, Eigenwaarde, Rust. Ik ben werkzaam als counsellor en ben EMDR/traumatherapeut van beroep. Mijn specialisaties zijn burn-out, depressie, (faal)angst, hyperventilatie, rouwverwerking en traumaverwerking. Ik ben herstellend van kanker en wil een bijzondere ervaring delen. Ik noem het mijn herstart gebed.

In augustus 2013 was ik ziek en werd ik opgenomen in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft. De artsen vreesden voor kanker, maar de uitslagen van de onderzoeken waren telkens weer geruststellend. Toch kreeg ik niet de volledige geruststelling van de artsen dat alles goed was. Deze onzekerheid woog voor mij emotioneel zwaarder dan de diagnose kanker zelf. Gelukkig voelde ik Gods nabijheid en daar putte ik troost uit. Maar menselijkerwijs kwam toch de angst en de onrust steeds weer terug zolang ik niet wist wat er precies met mij aan de hand was.

Mijn gebed aan God was of Hij mij antwoord wilde geven op al mijn angsten t.a.v. de onzekerheid met betrekking tot mijn ziek zijn. Ik gebruikte hierbij onder andere de zinnen: ‘Al is het kanker en moet ik bestralingen en chemokuren ondergaan, dan knok ik mij daar wel doorheen. Maar mag ik alstublieft beter worden en wilt U mij een herstart geven?’ Ik gebruikte het woord herstart omdat mijn praktijk zo heet.

Na dit gebed dacht ik: ‘Wat verwacht je nou, Klaas? Hoe kun je hier nu een antwoord op krijgen?’ Toch kwam het antwoord al een minuut later. De zaalarts was in gesprek met een zaalgenoot. Hij vertelde deze patiënt vanaf morgen te gaan herstarten met…. De rest weet ik niet meer, want ik voelde mij intens rustig en ontspannen worden van binnen en dacht: ‘Hoor ik nu het woord ‘herstarten’? Blijkbaar had mijn zaalgenoot de zaalarts ook niet goed verstaan waarop hij nogmaals het woord ‘herstarten’ gebruikte. Ik kreeg zodoende de bevestiging dat deze zaalarts het woord ‘herstarten’ dus tweemaal gebruikte.

Daar ik zelden tot nooit iemand het werkwoord ‘herstarten’ hoor gebruiken, voelde dit moment als antwoord op mijn gebed. Vorig jaar ben ik inderdaad aan maag- en alvleesklierkanker geopereerd en verliep mijn herstel hoofdzakelijk door de chemokuren met intense tegenslagen. Ook toen voelde ik mij op z’n tijd angstig en onzeker. Maar telkens wanneer ik aan mijn herstart gebed terugdacht, werd ik weer rustig.

Inmiddels verloopt mijn herstel voorspoedig en kan ik weer halve dagen werken. Dit voelt voor mij als een voorrecht en ben ik God hier zeer dankbaar voor! Ik voel dat ik nu een herstart heb gekregen. Hoe lang deze mag duren, is natuurlijk onbekend zoals de levensduur op aarde voor iedereen onbekend is. Maar wat er ook gebeurt, het is goed. Mijn HERSTART GEBED heeft mij nog dichterbij God gebracht en is dit voor mij de reden om Belijdenis af te leggen.

Klaas Slagman
www.herstart.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *