Gebroken hart – voor ouders van een overleden kind

Wanneer mijn kind sterft, breekt mijn hart. Onzichtbaar, onhoorbaar maar reëel. Het is verbrijzeld in duizenden stukken.

Niemand houdt van gebrokenheid. En toch hoort het bij het leven. Ieder mens heeft eigen leed te dragen. Het is onontkoombaar.

Als mensen hebben we de neiging onze gebrokenheid voor anderen te verbergen, onder het tapijt te vegen, ergens diep van binnen weg te steken. Maar als zwaar verdriet je overvalt, zoals bij de dood van een kind, lukt dat niet.
Voor een korte tijd gaat de omgeving mee, draagt en verdraagt ze je verdriet. Na een zekere periode verwacht men dat je de draad van het leven weer opneemt. Dat alles weer normaal wordt. Maar normaal is abnormaal geworden. Je moet een nieuw evenwicht vinden, je moet een weg vinden met de scherven van jouw leven.

Soms lijkt het dat niemand weet of begrijpt wat je doormaakt. Dat kan eenzaam zijn.
Bij lotgenoten-ouders is er herkenning en erkenning. We voelen ons verbonden. In een blik of een woord, in onze gebrokenheid mogen we troosten en troost ontvangen.

Woorden van: Kristien Severs Rocha

Wil je, als moeder of vader, met ons mee op weg van rouw naar herstel?
Wees welkom op de Landelijke ontmoetingsdag ‘Gebroken Hart’ van zaterdag 1 februari 2020. Het is een dag door en voor ouders van een kind dat is overleden aan kanker of een andere ziekte.

Gastsprekers zijn Gerald Troost en Ds. André F. Troost. Ze brengen een programma met muziek en inspirerende woorden.

Zaterdag 1 februari 2020 van 10:30 – 15:00 uur in Conferentiecentrum Het Brandpunt, Postweg 18, 3941 KA Doorn.
Graag vooraf aanmelden via de website. Meer informatie: www.alskankerjeraakt.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *