Een regenboog in de woestijn

eenregenboogDit keer heb ik gekozen voor het boek ‘Een regenboog in de woestijn’, geschreven door Klarine Sikkema en haar vader Bert Wiesema, de bekende kinderboekenschrijver en docent aardrijkskunde. Klarine is een jonge vrouw van 26 jaar en moeder van 3 kinderen die de wedstrijd tegen kanker aan moet gaan. ‘Ik heb er geen goed gevoel bij pap’. ‘Vind je het fijn als ik even kom?’ ‘Graag.’ ‘Oké, ik kom meteen’. Zo opent vader Bert zijn eerste hoofdstuk. Openhartig beschrijft hij de kinderjaren van zijn dochter. Afwisselend vertellen vader en dochter over de weg die ze moeten gaan als bij Klarine borstkanker wordt geconstateerd.

Het is niet alleen hun verhaal, maar er komen ook veel praktische zaken aan bod. Hoe vertel je je kinderen over kanker? Wat kunnen anderen voor je betekenen? Hoe gaat de omgeving met je om en hoe kunnen ze met jou omgaan? In de laatste hoofdstukken van het boek beschrijft Klarine dat het niet goed met haar gaat en dat de artsen weinig hoopvol zijn. Bij deze hoofdstukken staan veel tips voor de kinderen, zodat het ook een bruikbaar handboek is geworden.
Een prachtig vormgegeven boek over medelijden en mee lijden, vol kwetsbare en herkenbare verhalen. Maar ook met mooie gedichten en grappige kinderuitspraken.

Een worsteling van een vader en een dochter over God en hun geloof.

Het boek is verkrijgbaar bij uw christelijke boekhandel en kost €14.95.
Teunie Blok-Oudenes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *