‘De jongen die in de hemel was’ van Todd Burpo

dejongendieindehemelwasDit keer heb ik een bijzonder boek voor je gelezen: ‘De jongen die in de hemel was’ van Todd Burpo. Ik was, voor ik het boek las, septisch. Weer een boek over de hemel. Het zal wel. Ik hou namelijk niet van zoete verhaaltjes, waarvan ik twijfel of ze waar zouden kunnen zijn. Maar voor mijn werk moest ik dit boek lezen en ik deel het graag met u omdat het mij bijzonder raakte.

Colton is de zoon uit een gezellig gezinnetje. Zijn vader is brandweerman en voorganger. Na veel buikpijn belandt Colton in het ziekenhuis, waar pas na enkele dagen een geperforeerde blindedarm geconstateerd wordt. Een riskante operatie volgt. Gelukkig gaat alles goed en Colton geneest voorspoedig. In de weken na de operatie vertelt Colton af en toe bijzondere dingen, maar als ze op een dag voorbij het ziekenhuis rijden zegt hij plots: ‘Pap, toen de dokter mij aan het opereren was, zat jij alleen in een kamertje te bidden en je was boos op God.’ Op een dag vertelt Colton: ‘Pap, weet je dat Jezus met rode stiften heeft geknoeid en dat er grote vlekken op zijn handen zitten?’ Zijn vader begreep dat hij de littekens bedoelde die op de handen van Jezus staan, maar dat Colton niet wist welk woord hij hiervoor kon gebruiken.

Colton vertelt over de hemel zoals wij die uit de bijbel kennen, over Jezus, over engelen. Maar ook over zijn doodgeboren zusje, hoewel hij niet wist dat zijn moeder een miskraam had gehad. Maar ook dat wij Jezus in ons hart moeten dragen, omdat wij anders niet in de hemel kunnen komen. Dit trof mij diep. Een kind van 3 jaar met zo’n boodschap en zo’n ervaring.

Dit boek heeft mij geboeid, maar ook getroost. Het boek kost €12.95 en is te koop bij uw plaatselijke boekhandel.

Teunie Blok-Oudenes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *