Boekentip: Lijden in Gods hand; God wil meer dan ons geluk door Christa Rosier

Het prachtige geschenkboek ‘Lijden in Gods hand; God wil meer dan ons geluk’, geschreven door én met schilderijen van Christa Rosier, verscheen in 2012. Christa was betrokken bij de oprichting van de stichting Als kanker je raakt en overleed in juni 2011. Christa worstelde met God na het overlijden van haar zoon Ephraïm op 14-jarige leeftijd en om de borstkanker waaraan zij uiteindelijk overleed.

Ze zei: ‘Worstelen betekent dat je God vastgrijpt om Hem te begrijpen.’ In het boek wordt op zoek gegaan naar het geheim van het lijden. Er is plaats voor vragen, twijfel, pijn, maar ook voor liefde, geloofszekerheid en bemoediging. We worden aan de hand van verhalen uit de Bijbel meegenomen met Jezus, Petrus, Adam en Eva, Jacob, Mozes, Job en Paulus. Allen kregen te maken met lijden en het is troostrijk om te lezen dat de Bijbel vol is van mensen die worstelen met de moeiten van het leven, die vragen hebben over de weg die God met hen gaat.

Het boek eindigt met de tekst: ‘Het is de Here die voorziet, de Almachtige Die de dood heeft overwonnen.’

Dit schilderij heb ik geschilderd kort na het overlijden van onze zoon. Het is het symbool van mijn eigen rouwproces. Een huilende vrouw staat met haar arm naar boven uitgestoken. In haar hand een verkreukeld stuk papier, dat de vele onverhoorde gebeden symboliseert. Uit de houding van deze vrouw spreekt gebrokenheid; haar wereld staat stil, ze ziet geen uitkomst meer. Letterlijk staat ze met haar gezicht tegen de muur. Daarom ziet ze het licht niet dat op haar valt; het licht dat een teken is van Gods aanwezigheid en troost. Die troost zal ze niet ervaren als ze zich niet eerst omdraait.

Christa Rosier (1960-2011)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *