Boekentip: ‘Durf te leven met de dag’

Auteur: Annemarie van Heijningen-Steenbergen

Het boek ‘Durf te leven met dat dag’, dat recent is verschenen, gaat over levenslust en stervensmoed. Op een prikkelende en originele manier wil de auteur je bewust maken van je eigen sterfelijkheid en je laten nadenken over praktische zaken rond het overlijden. De auteur is ervan overtuigd dat je je leven verrijkt als je de dood onder ogen durft te zien en dit ook bespreekt met je naasten.

Annemarie neemt je mee in haar eigen verhaal in een spannende week van onderzoeken. Dit boek is voor iedereen geschreven. Of je nu jong en gezond bent, kanker hebt, ongeneeslijk ziek bent of als je geliefde is overleden. Voor iedereen is het goed om stil te staan bij de vergankelijkheid van het leven en je voor te bereiden op je sterven en je wensen kenbaar te maken. En ook wat er moet gebeuren met bijvoorbeeld je digitale nalatenschap. Al eerder noemde ik dit boek in een blog die ik schreef over vergankelijkheidsdag.

Wat dit boek sterk maakt, zijn de praktische tips en invuldocumenten. Handig zijn de QR-codes die je kunt scannen om een genoemd lied te luisteren of om verdiepende informatie op te zoeken.

Dit boek nodigt je uit om niet uit te stellen. Bereid je huis, want je zult sterven! In het boek wordt de vraag gesteld: ‘Lieveling, hoe is het met je kast?’ Wat verwijst naar een vroeger gebruik dat je een doodshemd kreeg als onderdeel van de uitzet. De auteur heeft de wens dat er na het lezen van dit boek meer dan een vage polis in zal liggen.

Pauline Aalbers

Uitgeverij Groen ISBN 9789088972904 Prijs: € 14,99

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *