Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WereldLichtjesDag | 10 december 2023

10/12/2023, 13:00 - 20:00

Ieder jaar op de 2e zondag in december is het WereldLichtjesDag. Wereldwijd komen mensen dan bij elkaar om overleden kinderen te herdenken.

Op deze dag organiseert stichting Rouwkost een bijzonder event voor ouders die hun kind(eren) moeten missen. Tijdens deze dag bieden we een prachtig afwisselend programma aan voor het hele gezin. Een dag waarin ruimte is om op een ontspannen manier elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken en te herdenken.

PROGRAMMA
13.00 uur Inloop
13.30 uur Plenair Programma met o.a. Daan Westerink, muziek van Anja Dalhuisen, ervaringen en herdenken
15.00 uur Seminar & Workshops
15.45 uur Korte pauze
16.15 uur Seminar & Workshops
17.00 uur Pauze met ontmoeting en stands
18.30 uur Plenair Programma met o.a. de Zandkunstenares, muziek van Anja Dalhuijzen en de herdenking
20.00 uur Einde

Zandkunstenares
Rosa van der Vijver gooit, strooit en schuift met zand op een lichtplaat en laat op een betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. De Zandkunstenares verzorgt een onvergetelijk visueel spektakel; een schouwspel tussen licht en donker, waarbij humor, ontroering en verwondering centraal staan.

Daan Westerink
Daan Westerink (1968) verloor op 14-jarige leeftijd haar moeder. Negen jaar later werd haar vader ziek. In 2000 stierf ook hij. Daan werd journalist en pedagoog maar bleef haar hele leven gefascineerd door de manier waarop mensen verder gaan na een verlies. Ze schreef er verschillende boeken over, specialiseerde zich in jongeren en rouw en begeleidde zowel jongeren, volwassenen als echtparen en gezinnen die te maken kregen met verlies.

Anja Dalhuisen
Anja Dalhuisen schreef het lied ‘Allermooist’ toen ze zwanger was van haar zoon Boris, niet wetende dat ze hem al zo snel zou moeten loslaten. Met 39 weken zwangerschap overleed hij plotseling in haar buik. Anja zingt met passie en kwetsbaarheid en deed o.a. mee aan de tv-programma’s The Voice en Beter than Ever.

Seminars
Rouw & Werk | door Esther van Apeldoorn
Rouw & Relatie | door Hans van Raalte
Rouw & Kinderen | door Simone Beijer
Rouw & Geloof | door Willem Tukker
Rouw & Ziekte | door Stichting Als kanker je raakt
Zwanger na verlies | door Esther Cozijnsen
Rouw ik wel goed? | door Amber Arlar
Miskramen | door Nicolien Scholten

Breakout
Tevens zijn er diverse breakoutgesprekken die specifiek zijn voor lotgenoten, zoals ‘Grootouders’, ‘Suicide’,’Tweelingen’, ‘Mannen’ etc.

Inhoudelijke informatie over de seminars volgt binnenkort.

Kinderprogramma
Voor de kinderen tussen 3-12 jaar zal er tijdens het middagprogramma een volledig programma worden aangeboden en ‘s avonds zal er een vrij programma zijn waarbij kinderen kunnen kiezen waar ze aan deelnemen. Vrijwilligers met ervaring in kinderwerk zullen hier een bijzondere dag met de kinderen beleven, waarin ook liefdevolle aandacht zal zijn voor de kinderen die een broer/zus missen.

Bestel je tickets op de website van Rouwkost

Gegevens

Datum:
10/12/2023
Tijd:
13:00 - 20:00

Locatie

Jaarbeurs Supernova
Utrecht, + Google Maps