Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rouw in mijn hart 7 oktober 2020 Regio Utrecht

7 oktober, 10:30 - 14:00

Waarom ?
Iemand van wie je houdt, is overleden. Het is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen. Er is rouw in je hart. De wereld om je heen lijkt stil te staan. Niets is meer zoals het was. Het verlies heeft grote invloed op heel veel aspecten van jou als mens. Gevoelens van verdriet, boosheid, lusteloosheid, eenzaamheid, schuld of wanhoop kunnen je overvallen. Ook lichamelijke klachten kunnen optreden, zoals niet kunnen slapen, niet kunnen eten, moeheid, hoofdpijn, maagklachten. Deze gevoelens en klachten kunnen verwarrend en vermoeiend voor je zijn. Maar weet dat dit soort reacties horen bij dat ene woord: Rouw.

Het verlies van een dierbare kan je eenzaam maken. Soms merk je misschien ook dat vrienden en buren je ontwijken. Geloven in God kan als grote steun worden ervaren, maar het kan ook allerlei vragen oproepen: Hoe nu verder? Waarom moest dit gebeuren? Waar is God in dit lijden? Hoe pak je het leven weer op? Het leven is zo anders geworden. Dingen die vroeger belangrijk waren, zijn minder belangrijk geworden. Je hecht waarde aan andere zaken.

Rouwen houdt in dat je een weg zoekt in het leven met het verlies, maar ook in het leven dat weer verder gaat. Verdriet om het verlies van een dierbare zal ieder op eigen wijze ervaren en uiten. Er bestaat geen tijdslimiet voor. Van belang is dat je jezelf de ruimte en de tijd gunt om verdriet te hebben en een nieuw evenwicht te vinden.

Voor wie?
Voor iedereen die een dierbare aan kanker heeft verloren.

Door wie?
De themadagen worden georganiseerd door de stichting Als kanker je raakt en worden verzorgd door terzake deskundige personen.

Het doel?
Ontmoeting, (h)erkenning, (geloofs)bemoediging, inzicht in het rouwproces, leren van elkaar.

Kosten?

Wij bieden je deze dag gratis aan, maar maken zelf wel kosten. Het hoeft natuurlijk niet, maar het zou mooi zijn als je een vrijwillige bijdrage wilt geven.Je helpt ons daar enorm mee.
Je eventuele bijdrage is welkom op banknummer: NL55RABO0160462576 t.n.v. de stichting Als kanker je raakt onder vermelding van ontmoetingsdag en datum.

Gegevens

Datum:
7 oktober
Tijd:
10:30 - 14:00

Locatie

Regio Breukelen
De Bovenkamer, Poeldijk 9
Breukelen, Utrecht 3621 CZ Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
7 oktober
Tijd:
10:30 - 14:00

Locatie

Regio Breukelen
De Bovenkamer, Poeldijk 9
Breukelen, Utrecht 3621 CZ Nederland
+ Google Maps