Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke ontmoetingsdag Geraakt door kanker 14 april 2018

14/04/2018, 10:30 - 15:30

Wanneer je geraakt wordt door kanker, staat van het ene op het andere moment je wereld op zijn kop. Je leven wordt gevuld met allerlei informatie over behandelingen, prognoses en soms wordt jouw agenda maandenlang door behandelaars bepaald met operatie, bestraling, chemo/radioactieve therapie, medicijnen, ziek worden en wachten. Behandelingen die allemaal hun eigen spoor achterlaten… je lichaam is zo anders geworden.

Maar de sporen gaan dieper. Ze lopen door in het diepe besef dat je het leven niet in eigen hand hebt. Horen dat je geraakt bent door kanker heeft een onvoorstelbaar diepe impact op je geestelijk en lichamelijk welzijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je direct naasten. Het leven is zo anders geworden. Het leven wordt ook zo anders beleefd. Er is een diep besef van eigen kwetsbaarheid en eindigheid.

Vragen over het leven, over het leven na dit leven, over de God van het leven komen boven, maar ook van onzekerheid over hoe het verder zal gaan. Hoe ga je om met dat leven dat na de kanker toch zo anders is geworden? Hoe ga je om met je beperkingen? Hoe ga je om met je vragen, angsten? Hoe leef je met de wetenschap dat de kanker ongeneeslijk is? Waar put je hoop uit? En moed? Hoe houd je vol?

Het is een zoeken naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

De dag wordt geleid door Rita Renema-Mentink, , geestelijk verzorger en directeur van Als kanker je raakt. Gastspreker is Marjan Riedijk. Marjan is predikant en psycholoog en werd vier jaar geleden zelf geraakt door kanker.

Kosten?
Wij bieden je deze dag gratis aan, maar maken zelf wel kosten. Het hoeft natuurlijk niet, maar het mooi zijn als je een vrijwillige bijdrage wilt geven. Je helpt ons daar enorm mee.
Je eventuele bijdrage is welkom op banknummer: NL55RABO0160462576 t.n.v. de stichting Als kanker je raakt onder vermelding van ontmoetingsdag en datum.

Gegevens

Datum:
14/04/2018
Tijd:
10:30 - 15:30

Locatie

Conferentiecentrum Betteld Het Brandpunt
Postweg 18
Doorn, Utrecht 3941KA Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
14/04/2018
Tijd:
10:30 - 15:30

Locatie

Conferentiecentrum Betteld Het Brandpunt
Postweg 18
Doorn, Utrecht 3941KA Nederland
+ Google Maps