Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke ontmoetingsdag 26 september 2020 Geraakt door kanker

26 september, 10:30

Landelijke ontmoetingsdag Geraakt door kanker

Op 26 september 2020 is de Landelijke Ontmoetingsdag ‘Geraakt door Kanker’. Deze dag is voor iedereen die, direct of indirect, is geraakt door kanker.

Wanneer je geraakt wordt door kanker staat van het ene op het andere moment je wereld op zijn kop. Je leven wordt gevuld met allerlei informatie over behandelingen en prognoses. Soms wordt maandenlang jouw agenda bepaald door operatie, bestraling, chemotherapie, medicijnen, ziek worden en wachten. De behandelingen laten hun spoor achter… je lichaam is zo anders geworden.

Maar de sporen gaan dieper. Er is het diepe besef dat je het leven niet in eigen hand hebt. Horen dat je geraakt bent door kanker heeft een onvoorstelbaar diepe impact op je lichamelijke, psychische, sociale en geestelijke welzijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je naasten. Het leven is zo anders geworden. Het leven wordt ook zo anders beleefd. Er is een diep besef van kwetsbaarheid en eindigheid.

Vragen komen boven over het leven, over het leven na dit leven, over de God van het leven. Maar ook onzekerheid over hoe het verder zal gaan. Hoe ga je om met dat leven dat na de kanker zo anders is geworden? Hoe ga je om met je beperkingen? Hoe ga je om met je vragen, angsten? Hoe leef je met de wetenschap dat de kanker ongeneeslijk is? Waar put je hoop uit? En moed? Hoe houd je vol?

Het is een zoeken naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Als kanker je raakt organiseert daarom op 26 september 2020 een Landelijke Ontmoetingsdag.

Spreker : Inge Hidding

Inge Hidding, is 56 jaar en getrouwd, 3 kinderen en 3 kleinkinderen. In haar docentschap heeft ze de nadruk gelegd op onderwijsontwikkeling. Daarnaast heeft ze jarenlang een eigen praktijk gehad als coach. Ze woont op het platteland en verwonderd zich dagelijks over de pracht van de natuur.

In 2009 kreeg ze zelf de diagnose borstkanker. Na haar behandelingen heeft ze zich, samen met de oncologisch verpleegkundige en psychologie sociaal therapeut Jeroen Martijn Plette, gespecialiseerd in de begeleiding bij kanker. Tegenwoordig heeft met name jonge mensen en de vraagstukken voor de toekomst haar aandacht.
Ze geeft leiding aan de Academie coaching rondom kanker. In de Academie leidt ze, samen met haar team, professionals op tot het geaccrediteerde PHBO diploma Excellente coach. In haar boek Coaching bij kanker, begeleiding vanuit levenskunst, gaat ze in op de zes meest gestelde vragen in haar coach praktijk. Het Palet, haar werkmodel als hulpmiddel voor de coach, is praktische leidraad voor iedereen om, om te gaan met deze zes herkenbare thema’s.

Er is deze dag ruimte voor gesprek, ruimte om elkaar te ontmoeten.

Verder genieten we van mooie muziek en na een heerlijke lunch is er mogelijkheid om te wandelen in de bosrijke omgeving. We sluiten de dag om 14.00 uur gezamenlijk af.

Alle begeleiders zijn zelf door kanker geraakt.

Waar?
De dag wordt gehouden in Het Brandpunt, Postweg 18, 3941 KA Doorn. Er is gelegenheid om gebruik te maken van een kamer om te rusten.

Kosten?
Wij bieden je deze dag gratis aan, maar maken zelf wel kosten. Het hoeft natuurlijk niet, maar het zou mooi zijn als je een vrijwillige bijdrage wilt geven. Je helpt ons daar enorm mee. Een bijdrage is welkom op banknummer: NL55RABO0160462576 t.n.v. de stichting Als kanker je raakt onder vermelding van ontmoetingsdag en datum.

Gegevens

Datum:
26 september
Tijd:
10:30

Locatie

Conferentiecentrum Betteld Het Brandpunt
Postweg 18
Doorn, Utrecht 3941KA Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
26 september
Tijd:
10:30

Locatie

Conferentiecentrum Betteld Het Brandpunt
Postweg 18
Doorn, Utrecht 3941KA Nederland
+ Google Maps